Etja Naturalny Olej Bio Arganowy 50 ml

€ 8,30
Inclusief belasting

Bestel vandaag voor 14:30 uur, en je ontvangt je bestelling de volgende werkdag.

Aantal
2
Laatste items in voorraad

< strong >ARGAN TREE /Argania Spinosa/

Het groeit in een beperkt zuidoostelijk deel van Marokko, waar het een unieke plant is voor zijn regio. De boomsoort van het monotypische geslacht komt uit de sapodilla-plantenfamilie die behoort tot de orde van heidevelden die voorkomen in tropische en subtropische gebieden. De boom bereikt een hoogte van maximaal 10 meter en draagt groen fruit met noten erin. Het wordt de levensboom genoemd, omdat de noten een grondstof vormen in de vorm van arganolie, die helende eigenschappen heeft.

NATUURLIJKE BIO ARGANOLIE /Argania spinosa Karnel Oil/

Het wordt Marokkaans goud genoemd en wordt verkregen uit verse noten uit de vrucht van de arganboom, die zonder enige chemische behandeling koud wordt geperst. Het heeft een licht oranje kleur met een kenmerkende licht bitter-nootachtige geur. Gebruikt in de geneeskunde en natuurlijke cosmetica. Rijk aan onverzadigde vetzuren, ongeveer 80% voornamelijk in linolzuur omega-6 en oliezuur omega-9. Het bevat vitamine "E", de vitamine van schoonheid en jeugd, waarvan de concentratie twee keer zo hoog is als in olijfolie. Het heeft ook veel actieve stoffen, waarin groepen anticarcinogene verbindingen zitten, zoals: carotenen, polyfenolen met antioxiderende en antiradicale eigenschappen, tocopher, triterpeenalcoholen, tirukallol dat allergiesymptomen verzacht, sterolen die de epidermis regenereren en butyrospermol die de huid verzorgt voor en na het zonnebaden.

BESTEMMING

Arganolie is bedoeld voor de gevoelige, droge, volwassen huid met acne en bij huidaandoeningen. Het hydrateert en verstevigt de huid zachtjes en verbetert de elasticiteit. Het heeft een ontstekingsremmend, revitaliserend en verzachtend effect op de geïrriteerde huid. Een uitstekend jeugdelixer voor gezichtsverzorging en veroudering van de huid, het beschermt tegen voortijdige verschijning van rimpels en vertraagt het verouderingsproces. Het heeft een geweldig effect op het voeden en versterken van het haar en het herstelt de natuurlijke glans. Het werkt ook goed bij nagelverzorging, het verhoogt hun hardheid en mooie glans.

ETJA 's BIO Arganolie ETJA gemaakt van ecologische grondstoffen en is 100% natuurlijk . Het heeft het BCS DE - ӦKO- certificaat

HOE TE GEBRUIKEN

  • Verstevigende massage op zich
  • Wrijf 3-4 druppels zachtjes in een schoon gezicht totdat het volledig is opgenomen. Arganolie kan ook voor het hele lichaam worden gebruikt.
  • Een aanvulling op crèmes, shampoos, conditioners, regenererende maskers en vele andere producten die ons uiterlijk verzorgen.
  • Verjongend en regenererend bad. Giet ( 5 ml) van de olie in een badkuip gevuld met 1/3 warm water.
  • Cellulitis - Door arganolie aan te brengen op plaatsen waar een oneffen en gevouwen huid ontstaat, verbetert het de conditie ervan aanzienlijk.
  • Hoogwaardige olie voor massage door een gediplomeerde masseur.
  • Haar - verdeel in dit geval een kleine hoeveelheid over uw handen en masseer het in de haarpunten. Kam tot slot je haar met een kam en was het na 15-45 minuten uit met shampoo. Door deze actie meerdere keren te herhalen, is een significant resultaat merkbaar. Het haar wordt sterker, glanzend, beschermd tegen gespleten haarpunten en beter bestand tegen hoge temperaturen.
  • Nagelverzorging - Het is het beste om de nagels een paar minuten in licht verwarmde olie te laten weken of ze direct in de nagelplaat te wrijven. Zichtbare verbetering na enkele weken. Nagels worden harder en krijgen een mooie glans.
  • In cosmetica wordt het veel gebruikt als toevoeging aan crèmes, shampoos, conditioners, regenererende maskers en vele andere producten die ons uiterlijk verzorgen.
  • doorweekte voeten, bestrijdt de problemen van gebarsten hielen.
  • Systematisch gebruikt, dankzij zijn natuurlijke regenererende eigenschappen, heeft het een ideaal effect op striae, littekens, verharding, psoriasis, dzik en seborrheic dermatitis.

GESCHIEDENIS

De geschiedenis van de arganboom gaat terug tot de tijd van het inheemse Barber-volk van Chamito-Semitische afkomst, geassocieerd met het noordelijke deel van Afrika en de Sahara. De arganboom, door de inboorlingen beschreven als de boom des levens, speelde een grote rol in het bestaan van de bevolking en dieren die in het woestijnklimaat leefden, dat moeilijk te overleven is. De meest waardevolle rijkdom van deze boom was echter eeuwenlang verkregen arganolie, die voornamelijk diende als voedsel en een natuurlijke cosmetica voor verzorgingsdoeleinden.

LEUK WEETJE

Een interessant feit over de arganboom en de olie die daaruit wordt gewonnen, is het feit dat arganbomen gemiddeld 150-200 jaar oud worden. De enige regio waar ze te vinden zijn, is Marokko. De gebieden waar gewassen worden verbouwd zijn opgenomen in de lijst van UNESCO-reservaten. Op de eerste oogst moet je ongeveer een halve eeuw wachten. Traditioneel wordt arganolie geperst door Marokkaanse vrouwen. Het verkrijgen van olie is erg ingewikkeld en tijdrovend. Om 1 liter olie te verkrijgen, heb je ongeveer 30 kilo fruit nodig.

OPSLAG

Sluit de fles altijd na elk gebruik en bewaar deze op een koele plaats.

LAND VAN HERKOMST

Marokko

01565
just a few left

Specifieke referenties

ean13
5908310446561

Etja Naturalny Olej Bio...

€ 8,30
group_work Toestemming voor cookies