Sanosvit Calcium 150 ml

€ 3,90
Inclusief belasting

Bestel vandaag voor 14:30 uur, en je ontvangt je bestelling de volgende werkdag.

Aantal
1
Niet op voorraad

Beschrijving

Sanosvit Calcium is een geneesmiddel in de vorm van een siroop bananensmaak met gluconolactobionaat als actieve ingrediënten calcium en calciumlactobionaat.

Samenstelling

De werkzame stoffen zijn calciumgluconolactobionaat en calciumlactobionaat.
De andere bestanddelen zijn: sucrose, propionzuur, natriumbenzoaat, zoutzuur, bananensmaakstof, gezuiverd water.

5 ml siroop bevat:
Calciumgluconolactobionaat 1442,5 mg
Calciumlactobionaat 313,6 mg

Actie

Calcium is het basismineraalbestanddeel nodig om de water-elektrolytenbalans van het lichaam te behouden en goede werking van veel regelgevende mechanismen. hij is een belangrijk onderdeel van botweefsel, bepaalt de juiste geleidbaarheid zenuw- en spiercontractiliteit. Het is essentieel in het stollingsproces bloed. Vermindering van de doorlaatbaarheid van de wanden van bloedvaten calcium heeft anti-exsudatieve, anti-zwellende en ontstekingsremmende eigenschappen.

De organische calciumverbindingen in het medicijn worden gemakkelijk geabsorbeerd door organisme. Toediening van het medicijn vormt een aanvulling op het tekort aan calcium in het lichaam en vermindert zwelling en allergische reacties.

Indicaties

Sanosvit Calcium wordt gebruikt bij profylaxe en aanvulling van calciumtekort in het lichaam, bijvoorbeeld tijdens zwangerschap of lactatie, bij de behandeling van osteoporose, ter ondersteuning van de behandeling van symptomen allergieën.

Contra-indicaties

Gebruik het medicijn niet als de patiënt:

  • allergie (overgevoeligheid) voor de werkzame stoffen of voor één van de andere bestanddelen van het geneesmiddel,
  • hypercalciëmie (verhoogde calciumconcentratie in het bloedserum), b.v patiënten met hyperactieve bijschildklieren, hypervitaminose D, multipel myeloom en botmetastasen,
  • ernstige hypercalciurie (verhoogde uitscheiding van calcium in de urine).


Als u hoge doses vitamine D gebruikt.
Als u lijdt aan galactosemie of diabetes.
Als u eerder is verteld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, de patiënt moet contact opnemen met de arts voordat hij het geneesmiddel inneemt.
Vanwege het gehalte aan sucrose mag Sanosvit Calcium niet worden gebruikt gebruik bij mensen met erfelijke stofwisselingsziekten zoals: fructose-intolerantie, malabsorptiesyndroom glucose-galactose, sucrase-isomaltasedeficiëntie.

Bijwerkingen

Zelden kan voorkomen:

  • Maagdarmstelselaandoeningen (flatulentie, obstipatie of diarree).
  • Bij mensen met nierfalen, orale toediening van hoge doses calcium leidt tot hypercalciëmie, waarvan de symptomen zijn: anorexia, gastro-intestinale stoornissen, spierzwakte, polyurie, nierschade.


Bij overschrijding van de calciuminname kunnen bijwerkingen optreden 2000-2500 mg/dag, bij langdurig gebruik of bij mensen met nierfalen.

Sommige mensen kunnen tijdens het gebruik van Sanosvit Calcium andere bijwerkingen ervaren dan de hierboven genoemde.

Andere medicijnen gebruiken

Vertel uw arts over alle medicijnen die dat zijn het huidige of recente gebruik van de patiënt, en de medicijnen die de patiënt van plan is te gebruiken.

Zwangerschap en borstvoeding

Raadpleeg voor gebruik uw arts tijdens zwangerschap en borstvoeding.

03745

Specifieke referenties

ean13
5909990251612

Sanosvit Calcium 150 ml

€ 3,90
group_work Toestemming voor cookies