Nacomi Olej rokitnikowy z pipetą 50ml

8,70 €
Brutto
Ilość
0
Dostępny

Opis produktu

Olej rokitnikowy nierafinowany marki Nacomi to tłoczony na zimno olej z owoców krzewu rokitnika zwyczajnego (Hippophae rhamnoides L.) o intensywnym pomarańczowo-czerwonym kolorze i charakterystycznym zapachu, który zawdzięcza wysokiej zawartości witaminy A. Olej zawiera również wysoką ilość witaminy E, składników mineralnych, flawonoidów oraz kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego. Dodatkowo jest źródłem wielu cennych składników korzystnie wpływających na wygląd skóry, w tym:

  • karotenoidów, które posiadają właściwości antyoksydacyjne, regenerują skórę i przeciwdziałają pojawianiu się zmarszczek oraz poprawiają koloryt i chronią skórę przed działaniem promieni słonecznych,
  • kwasów tłuszczowych Omega-7, które działają regenerująco na naskórek i wpływają na proces gojenia się ran.

Zastosowanie

Olejek jest polecany jako dodatek do kremów i odżywek do twarzy oraz miejscowego stosowania do eliminacji wyprysków na twarzy. Może być również używany do pielęgnacji włosów i całego ciała. Stosowany na włosy zmniejsza widoczność łupieżu oraz chroni włosy przed wypadaniem. Jednocześnie stają się one bardziej błyszczące i elastyczne. Olej z rokitnika dodawany do kosmetyków do opalania i samoopalaczy oraz aplikowany na całe ciało wyrównuje koloryt skóry, nadając jej złocisty odcień. Może być stosowany do skóry z oparzeniami, odmrożeniami, odleżynami, trudno gojącymi się ranami, egzemą, w przypadku stanów zapalnych skóry, gdyż przyspiesza gojenie i regenerację naskórka. Olej dobrze się wchłania, a skóra nie jest tłusta w dotyku.
Olej z rokitnika może stanowić wsparcie w walce z następującymi problemami:

  • uszkodzona skóra,
  • widoczne naczynka,
  • przebarwienia skóry,
  • odwodnienie i utrata elastyczności skóry.

Dodatek do kremów i odżywek do twarzy i ciała w celu wyrównywania kolorytu, eliminacja wyprysków na twarzy. Pielęgnacja włosów. Pomocniczo w celu przyspieszenia gojenia i regeneracji skóry po oparzeniach, odmrożeniach, w przypadku egzemy i stanów zapalnych skóry.

Sposób użycia

  • Niewielką ilość olejku dodać do porcji kremu lub odżywki i delikatnie wmasować w skórę twarzy i/lub całego ciała
  • Można stosować punktowo na wypryski lub problematyczne partie skóry.

Składniki (INCI)

Hippophae Rhamnoides Fruit Oil (olej z owoców rokitnika) 100%.

05142
dużo

Specyficzne kody

ean13
5902539701357

Nacomi Olej rokitnikowy z...

8,70 €